Views Reply Votes
Niall Shine
Niall
 57
Welcome to the YAB-Installations forum
8364
12
50
Posted: Mar 16, 2016   
Votes
ES Sei
ES
 8
Replied 
Thanks for setting up the forum. Please help by posting the links to the related documentations.
00
Replied: Apr 14, 2016
Votes
Niall Shine
Niall
 57
Replied 
The QAD document library (http://documentlibrary.qad.com/) is the best source for these documents. Here are some useful links: 2016EE Installation guide -> http://documentlibrary.qad.com/documents/2370665/4556233/ProgressInstallation_IG_v2016EE.pdf 2016EE Configuration and Administration Guide -> http://documentlibrary.qad.com/documents/2370665/4556233/ConfigAdmin_AG_v2016EE.pdf 2016EE Conversion Guide -> http://documentlibrary.qad.com/documents/2370665/4556233/ProgressConversion_CG_v2016EE.pdf There is also a YAB Installation and Administration Training course on QAD Learning Central -> https://gm1.geolearning.com/geonext/qad/coursesummary.CourseCatalog.geo?id=22507307992 Let me know if you need anything else. Thanks, Niall
10
Replied: Apr 15, 2016
Votes
Mohamed Rafique Mokhzari
Mohamed Rafique
 3
Replied 

Hi Niall,

im new to the QAD product. im assign to attend training regarding the YAB for QAD.

just for running a test, may i know can i get the QAD 2016 EE with YAB application.

Thank you.

Rafique

00
Replied: Sep 07, 2016
Votes
Niall Shine
Niall
 57
Replied 

Hi Rafique,

YAB comes as part of the 2016EE media. So if you have purchased 2016EE, the corresponding media should be all that is required.

As an alternative, if you are scheduled to attend the YAB training, then perhaps you could request getting early access to the corresponding training environments which also have the 2016EE media. But I am not sure if this is an option so I would contact your account manager and go from there.

Thanks,
Niall

00
Replied: Sep 08, 2016
Votes
Manuel Aguirre
Manuel
 6
Replied 

Hi Niall,

 Im taking the course YAB Installation and administration, I just installed a DEMO Environment, patched it and all looks great,the Client works fine,  so now I want to add a new environment to my current DEMO  environment, I have been looking for documentation about this procedure but I couln't find it, I tried copying a new .conf file and change the environment ID and then run ./install -install-conf:/home/mfg/empty.conf and I got some errors finishing the installation process, are there some documents that explain how to add a new environment to current, how to clone, etc ??

Regards,

 

00
Replied: Mar 01, 2017
Votes
Niall Shine
Niall
 57
Replied 

Hi Manuel,

Thanks for your question. 

Provided that the server has the resources to run two EE environment instances this should be straight forward. The two key items would be to ensure the second EE instance is installed into a separate directory and uses a different set of ports i.e. overwrite the ports and dynamic-ports properties.

E.g.
ports=23000-23100
dynamic-ports=2001-3000

Thanks,
Niall

10
Replied: Mar 01, 2017
Votes
Manuel Aguirre
Manuel
 6
Replied 

Hi Niall,

  Im sure that our server support 2 environments , I found some Kernel's limits problems but were fixed, I'll Try changing the properties that you mention.
 
Thanks,
 
00
Replied: Mar 01, 2017
Votes
Niall Shine
Niall
 57
Replied 

Hi Manuel,

Great, if you encounter any issues perhaps it would be best to create a new thread for that specfic topic. Please also include all the relevant details and yab.log file.

Thanks,
Niall

10
Replied: Mar 01, 2017
Votes
Manuel Aguirre
Manuel
 6
Replied 

Hi Niall,

 I tried and got some errors, how can I create a thread for that ?? I got errors almost finishing the entire process.

259/295 appserver-qxtnative-start                           OK (0.355 s)
260/295 webspeed-default-start                              OK (0.361 s)
261/295 tomcat-default-start                                OK (0.005 s)
262/295 tomcat-qxtend-start                                 OK (0.003 s)
263/295 daemon-start                                        STARTED (3:21 m)
264/295 qxtend-default-configuration                        ----------------------------------------------------------                                                                       -------------------

BUILD FAILED (23:26 m)

ERROR: Qxtend default configuration failed. Please review [/apps/empty/build/logs/defaultConfigRequest.xml.log].
Cleaning up                                                                OK

INSTALL FAILED

BUILD FAILED (32:06 m)

The [update] command failed.

I have to select  or deselect QEXTEND when I install the second environment ??

Regards,

 

00
Replied: Mar 01, 2017
Votes
Niall Shine
Niall
 57
Replied 

Hi Manuel,

See the following help / video on creating and replying to forum posts.

http://community.qad.com/web/community/help-page
http://media.qad.com/qad/Play/b8430d76-157b-4c48-ba47-113c1a2cbc6a

Regarding your current question, you do not have to deselect QXtend on the second environment. Are you sure that both environments are using different ports ranges? Perhaps query the YAB configuration for both environments by running the following YAB commands

yab config ports
yab config dynamic-ports

 

Thanks,

Niall

00
Replied: Mar 02, 2017
Votes
Manuel Aguirre
Manuel
 6
Replied 

Hi Niall,

 I did all installations again, install Progress and Install both QAD environments, and now all works fine, I got two environment ( two icons on my desktop ) the information is:

FIRST ENVIRONMENT

[mfg@dbtest training]$ ./yab -a:/apps/training config ports
ports=22000-22100

BUILD SUCCESSFUL (1.132 s)

[mfg@dbtest training]$ ./yab -a:/apps/training config dynamic-ports
dynamic-ports=1026-2000

BUILD SUCCESSFUL (0.939 s)

[mfg@dbtest training]$ ./yab -a:/apps/training env-info

Client
                                          QAD Home  http://dbtest:22000/qadhome
                                          .NET UI   http://dbtest:22000/qadui
QXtend
                                          Inbound   http://dbtest:22095/qxi
                                          Outbound  http://dbtest:22095/qxo

* To print more detailed information use (-more).

BUILD SUCCESSFUL (0.666 s)

 

SECOND ENVIRONMENT

[mfg@dbtest training]$ ./yab -a:/apps/devel config ports
ports=23000-23100

BUILD SUCCESSFUL (0.956 s)

[mfg@dbtest training]$ ./yab -a:/apps/devel config dynamic-ports
dynamic-ports=2001-3000

BUILD SUCCESSFUL (0.943 s

[mfg@dbtest training]$ ./yab -a:/apps/devel  env-info

Client
                                          QAD Home  http://dbtest:23000/qadhome
                                          .NET UI   http://dbtest:23000/qadui
QXtend
                                          Inbound   http://dbtest:23095/qxi
                                          Outbound  http://dbtest:23095/qxo

* To print more detailed information use (-more).

BUILD SUCCESSFUL (0.702 s)

I installed the CLIENTS and I got two icons on my desktop and have two questions:

1) How to install 2 Environments to get only one icon on my desktop, is that posible ???

2) I noticed that only one YAB was intalled for two environments:

[mfg@dbtest apps]$ ls training/
build  config  customizations  databases  dist  patches  scripts  servers  yab
[mfg@dbtest apps]$ ls devel/
Build  config  customizations  databases  dist  patches  scripts  servers

Is correct  get only one yab ???

For this reason i'm using the parameter -a:/apps/<environment>  to check both configurations.

I'll see the video  "creating and replying to forum posts" for further questions or reference.

Thanks a lot,  I appreciate your help.

Regards,

00
Replied: Mar 02, 2017
Votes
Niall Shine
Niall
 57
Replied 

Hi Manuel,

The installation of the .NET UI client is independent of YAB. I'd suggest working with QAD Support or posting to the NETUI forum -> http://community.qad.com/home?p_p_id=qadforums_WAR_qadforumsportlet&p_p_col_id=column-1&p_p_col_count=1&_qadforums_WAR_qadforumsportlet_categoryId=787162.

On the second point around the yab client. The installer will not install/deploy the yab client if it defects that it is already on the environment PATH. So after installing the first environment perhaps you updated the PATH variable with a reference to yab? If you want one yab client for all your EE instances you could move the <env>/build/client directory outside of the EE environment and reference that location in your PATH instead.

Thanks,
Niall

00
Replied: Mar 03, 2017
Forums
All
Forum Help
Help Using Forums